Voor gezinnen met een ernstig ziek kind
Voor gezinnen met een ernstig ziek kind

Netwerk Integrale Kindzorg Noord-Holland & Flevoland

Als ouder(s) van een kind met een ernstige aandoening en intensieve zorgbehoefte komt er veel op u af. U krijgt te maken met veel verschillende hulpverleners en instanties. Dit kan veel van u vragen waardoor het ‘gewone’ gezinsleven onder druk komt te staan. U wilt graag de beste zorg en begeleiding voor uw kind en uw gezin, maar u weet niet altijd waar u met uw hulpvraag terecht kunt. Om u hierin te ondersteunen en adviseren is er in de regio Noord-Holland & Flevoland een netwerk opgezet: het ‘Netwerk Integrale Kindzorg Noord-Holland & Flevoland – voor gezinnen met een ernstig ziek kind’. NIK Noord-Holland & Flevoland is een samenwerkingsverband van hulpverleners uit verschillende organisaties en disciplines, met kennis van en ervaring met de zorg voor ernstig zieke kinderen.

Zorg in uw buurt

Klik hier voor meer informatie over welke zorg er bij u in de buurt wordt aangeboden.

Deel uw ervaring

Wij hebben uw hulp nodig! Door uw ervaringen in de zorg voor uw kind te delen in De Ervaringsmeter, draagt u bij aan het verbeteren van de kinderpalliatieve zorg.

Deel uw ervaringen

Van ouders, voor ouders

Vier ouders die hun ervaringen in de zorg voor hun kind delen, om zo andere ouders in een vergelijkbare situatie te steunen en mogelijk verder te kunnen helpen.

Wat biedt NIK?

Focus op het gewone leven terug in het gezin

Focus op het gewone leven terug in het gezin

Rust en balans terug in het gezin

Rust en balans terug in het gezin
Tussenafbeelding

Nieuws

Nieuwe website met verhalen van ouders over de zorg voor hun ongeneeslijk zieke kind
Nieuwe website met verhalen van ouders over de zorg voor hun ongeneeslijk zieke kind

Hoe ervaren ouders de zorg voor hun ongeneeslijk zieke kind? Op kindzorgervaring.nl lees je vanaf nu hun verhalen. Over wat goed gaat en wat beter kan. En wat dat voor hen betekent.

Succesvolle en waardevolle NIK Luistersessies voor ouders
Succesvolle en waardevolle NIK Luistersessies voor ouders

In de tweede week van juni organiseerden de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) drie luistersessies via beeldbellen voor ouders van een zorgintensief kind. Bijzonder mooie en openhartige ontmoetingen, waarin ouders vertelden hoe zij de coronaperiode (hebben) ervaren.

Agenda

2-daagse training Advance care planning in de kindergeneeskunde Samen praten over zorg en behandeling
communicatie@kinderpalliatief.nl
/ Categorieën: Nieuws, Landelijke agenda

2-daagse training Advance care planning in de kindergeneeskunde Samen praten over zorg en behandeling

 

Advance care planning (ACP) is een proces van gespreksvoering waarin kinderen met een ernstige aandoening en hun ouders zich bewust worden van hun voorkeuren en doelen voor toekomstige zorg en behandeling en deze bespreken met zorgverleners. Wat is voor dit kind en gezin belangrijk, nu en in de toekomst? Door hier op tijd over te spreken kunnen zorg en behandeling beter afgestemd worden op de waarden en voorkeuren van het kind en gezin.

In deze tweedaagse, verdiepende ACP training leert u ACP toe te passen in uw praktijk. De training is bedoeld voor artsen, specialistisch verpleegkundigen en verpleegkundigen niveau 4 en 5, werkzaam in de zorg voor kinderen met een levensduurverkortende of levensbedreigende ziekte.

Het is een kleinschalige, intensieve training, die verheldert wat ACP is, die u wegwijs maakt in het gebruik van een ACP toolkit (IMPACT) en die u communicatieve vaardigheden aanreikt die helpend zijn in ACP gesprekken. Verschillende thema’s komen aan de orde, zoals hoe nodig ik gezinnen uit voor een ACP gesprek? Hoe maak ik de noodzaak duidelijk? Op welke manier verken ik hoe kind en gezin naar de toekomst kijken? En hoe kom ik te weten wat de individuele wensen, verwachtingen, angsten en zorgen van kind en gezin zijn? Hoe ga ik om met de emoties die rondom een ACP gesprek kunnen spelen?

De training wordt gegeven door Jurrianne Fahner en Marijke Kars, experts op het gebied van ACP, in samenwerking met trainers/acteurs van Wilde Kastanje, experts in communicatietraining.


Annuleren

Mocht u onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan de 2-daagse training Advance care planning in de kindergeneeskunde dan kunt u uw deelname annuleren of een collega kan uw plek innemen wanneer vooraf met ons is afgestemd. Tot 6 weken voor aanvang van de training is annulering kosteloos. Bij annulering van 6 tot 4 weken voor aanvang van de training wordt 50% van de deelnamekosten (€289) in rekening gebracht. Wanneer deelname korter dan 4 weken voor aanvang wordt geannuleerd, is betaling van de volledige kosten (€ 579) verplicht. Annuleren van de training kan via een mail naar info@kinderpalliatief.nl

 

Accreditatie 
Wordt aangevraagd bij de verschillende beroepsorganisaties.

 

Persoonsgegevens en privacy
Informatie over ons privacybeleid en de verwerking van persoonsgegevens in het bijzonder vindt u hier.


Data training 

5 maart 2020 9:00 - 16:30 uur
7 april 2020 9:00 - 16:30 uur
 

Kosten:

€ 579,- p.p. * (bij betaling kortingscode VPK gebruiken)

Voor artsen geldt een prijs van: € 779,- p.p.

De prijs is inclusief lesmateriaal en lunch

Next Article Symposium; Samenwerking maakt sterker! Next step in kinderpalliatieve zorg
Print
3916 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling

x

Blijf op de hoogte!

Lees over de laatste ontwikkelingen in de kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

De NIK zijn aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

logo groot