Hulplokketten

Op deze pagina vind je, in alfabetische volgorde, belangrijke hulploketten gespecialiseerd in pedagogische, psychosociale zorg en ondersteuning bij levensvragen voor gezinnen met een ernstig ziek kind, een kind met een levensduurverkortende, levensbedreigende of complexe somatische (medische) aandoening.

Vergeet me niet
Vergeet me niet

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen voor als het afscheid dichterbij komt. De informatie is speciaal gericht op kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte en hun gezin.

- Tekst inklappen
Ik mis je
Ik mis je

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen voor ouders, broers en zussen die te maken hebben gekregen met het overlijden van een kind. ‘Ik mis je’ biedt houvast voor het gezin en de omgeving tussen het overlijden en het afscheid, de dag van het afscheid en na het afscheid.

- Tekst inklappen
Hou me vast
Hou me vast

Deze website bevat praktische informatie en concrete handreikingen om moed, energie en mooie momenten te kunnen vasthouden in een moeilijke tijd. De informatie is speciaal gericht op kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende ziekte en hun gezin.

- Tekst inklappen
Achter de Regenboog
Achter de Regenboog

Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren die te maken krijgen met de dood.

Achter de Regenboog ondersteunt hen, hun ouders en de verdere omgeving in het zelfhelend vermogen van het kind en gezin.

- Tekst inklappen
Geestelijke verzorging en rouw- en verliesbegeleiding thuis
Geestelijke verzorging en rouw- en verliesbegeleiding thuis

Wil je contact met een geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator van een Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) in je regio. Deze kan je verder helpen om een geestelijk verzorger of rouw- & verliesbegeleider in jouw omgeving te vinden. Of kijk op ‘Zorg in uw buurt’ .

- Tekst inklappen
123