Agenda

Kom jij naar onze informatie- en ontmoetingsavond?

30-8-2022
Kom jij naar onze informatie- en ontmoetingsavond?

Wil je als ouder(s) van een zorgintensief kind meer inzicht krijgen hoe om te gaan met werk, financiën of familie? Meld je dan nu aan, deelname is kosteloos.

Graag nodigen we je uit voor de informatie- en ontmoetingsavond 'Hoe ga ik om met..' op donderdag 13 oktober. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor ouders van een ernstig ziek- en/of lichamelijk meervoudig zorgintensief kind.

We bespreken kansen en uitdagingen die je als ouders tegenkomt op het gebied van werk, financiën, familie, relaties en omgeving. Een avond om inspiratie op te doen en ervaringen te delen.

Meld je hier aan.

 

Programma:

18:30u Inloop met koffie/thee en toebehoren

19:00u Welkom en introductie
Samen in gesprek over wat ouderschap van een speciaal kind betekent.

19:15u Hoe ga ik om met werk en financiën?
Hoe regel je zaken met je werkgever? Welke mogelijkheden zijn er voor PGB? Wat doe ik, als ik financieel in de knel kom door de zorg voor mijn kind?

19:45u Hoe ga ik om met gezin en familie?
Hoe betrek ik broertjes en zusjes in het ziekteproces? Hoe behoud ik vriendschappen? Hoe ga ik om met eigen verdriet en dat van anderen (partner & brussen)? Hoe zorg ik ervoor dat we niet uit elkaar groeien? Hoe vertel ik mijn ouders over ‘hun andere kleinkind’?

12:15u Pauze

12:45u Hoe ga ik om met de omgeving?
Hoe houd ik mij staande in mijn sociale omgeving? Wat doe ik met opmerkingen als 'Dat had toch niet gehoeven'? of 'Is dat uw kind?' Waar haal ik kracht vandaan om overeind te blijven?

Locatie
Dorpshuis De Kwaker, Westzaan
J.J. Allantstraat 127, 1551 RC Westzaan

‹ Back to List