Agenda

Inspiratieavond met theatervoorstelling ‘Het zal je kind maar wezen’

Inspiratieavond met theatervoorstelling ‘Het zal je kind maar wezen’

“Ons kind heeft iets. Wat? Iets… anders. Hoezo anders? Een groot hoofd, maar geen waterhoofd? Nee… Slappe spieren? Ja! En een grote wijde blik zonder al te veel denken. Alsof hij er al lang is zonder iets te moeten en te hoeven weten. Ons kind.”

Een ouderpaar ontdekt dat hun kind iets heeft. Na lang wachten en vele onderzoeken volgt de diagnose Cowden of Bunayhan Riley. Een spontane genmutatie. Een zeldzaam syndroom. Vanaf zijn geboorte is alles anders. Deze theatervoorstelling neemt je mee in de reis van ouders en kind. Je maakt kennis met hun relatie en hoe het leven in teken staat van hun kind. Hoe ze liefhebben, knokken, voelen, rouwen, breken en elkaar herontdekken. Hoe alles anders is en hoe anders zij zijn. Familie, scholen, rechtbank, dokter, proefjes, rekensommen, geld, Wajong, bewindvoering, ziekenhuizen, begeleiding, roem seksualiteit, intimiteit en eenzaamheid. Teveel en te weinig. Een groeiende beperking helend in het bestaan.
 
De Netwerken Integrale Kindzorg organiseren samen met Marcel van Zanten (rouw- en verliestherapeut en ervaringsdeskundige) de inspiratieavond ‘Het zal je kind maar wezen’. Een avond voor professionals over de begeleiding van ouders met een kind met een aandoening. Met muziek van Jacqueline Duynstee en acteerwerk van Judith Wijnen.

Een mooie avond met theater (uitgevoerd door professionals én ervaringsdeskundigen), het uitwisselen van verhalen, theorie als kapstok en handvatten voor de begeleiding van gezinnen met een ernstig ziek kind. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar. Accreditatiepunten zijn aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V en bij Registerplein.

 

Deelnemen:

Toegang is kosteloos.
Let op: tot 6 weken voor aanvang van de inspiratieavond is afmelding kosteloos. Bij afmelding van korter dan 6 weken zonder geldige reden wordt een bedrag van €25,- in rekening gebracht. Zo proberen we te voorkomen dat we deelnemers onnodig moeten teleurstellen als alle reserveringen vergeven zijn en mensen deze avond niet op komen dagen.

 

Datum:

Donderdag 30 juni, locatie: Van der Valk Hotel de Bilt

Dinsdag 27 september, locatie: Van der Valk Hotel Zwolle


Programma:

18.00 uur: inloop met broodjes en warme hapjes

18.30 uur: theatervoorstelling ‘Het zal je kind maar wezen’

19.30 uur: delen eerste reacties

19.40 uur: pauze

20.00 uur: plenaire nabespreking

21.30 uur: sluiting avond

 

Inschrijven:

Meld je hier aan voor de inspiratieavond.