Nieuws

Een Stukje Mij: het leven van palliatieve kinderen in beeld

8-10-2021
Een Stukje Mij: het leven van palliatieve kinderen in beeld

Een Stukje Mij: het leven van palliatieve kinderen in beeld

Het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Noord-Holland & Flevoland heeft een bijzonder fotomozaïek-project georganiseerd: Een Stukje Mij. Wij nodigen u van harte uit voor de onthulling op zaterdag 6 november in het AFAS Stadion in Alkmaar.

Voor dit project zijn er fotomozaïeken samengesteld van 23 kinderen uit Noord-Holland of Flevoland met een aandoening die niet te genezen is of was. Deze mozaïeken bestaan uit 300-800 foto’s van bijvoorbeeld belangrijke personen, dieren, knuffels, feestjes, herinneringen, locaties, en evenementen uit het leven van het desbetreffende kind.

Kinderpalliatieve zorg krijgt een gezicht

Een Stukje Mij geeft een krachtig positief beeld en (h)erkenning van het leven van het palliatieve kind en zijn/haar gezin. Het leven van palliatieve kinderen een gezicht geven, in alle facetten die dit met zich meebrengt, staat centraal in dit project. Het maakt ons ervan bewust dat palliatieve kinderen zich blijven ontwikkelen, ongeacht welke aandoening zij ook hebben. Een Stukje Mij brengt het belang van de liefdevolle zorg van het gezin en alle betrokkenen in beeld. De kwaliteit van leven en sterven is hier het uitgangspunt. De wens is om in de toekomst Een Stukje Mij als reizende expositie door het hele land in te zetten.

Onthulling

Op zaterdag 6 november worden de fotomozaïeken onthuld in Grand Café Van Gaal in het AFAS Stadion in Alkmaar van 14:00 - 17:00 uur. U bent hier van harte welkom. Tijdens de onthulling krijgen ouders de gelegenheid om te vertellen over hun kind en het fotomozaïek. Wij horen graag of u aanwezig bent via info@kinderpalliatief.nl onder vermelding van Een Stukje Mij. U heeft een coronatoegangsbewijs nodig.

Netwerkcoördinator Johannes Verheijden over Een Stukje Mij:

De betrokkenheid, liefde, en warmte van ouders van een palliatief kind raakt mij enorm. Door Een Stukje Mij krijgt de kinderpalliatieve zorg een gezicht en dat biedt grote meerwaarde. Niet alleen de ouders, maar ook betrokkenen zoals de zorgprofessionals van Zigzag, De Waggelmannetjes, Markant, Ons Tweede Thuis en Jeroen de Vooght van Moz-Art (de samensteller van de fotomozaïeken) waren enorm gemotiveerd om dit project te laten slagen. Dat we dit in gezamenlijkheid kunnen realiseren is fantastisch!”

‹ Back to List