Nieuws

Waardevolle online ontmoetingssessies

20-5-2021
Waardevolle online ontmoetingssessies

Waardevolle online ontmoetingssessies

Om elkaar te leren kennen en om de overlappende onderwerpen binnen de palliatieve zorg te kunnen bespreken, hebben Patricia Appeldoorn en Andrea van der Veen - van het Consortium Palliatieve Zorg Noord-Holland en Flevoland - en Johannes Verheijden, coördinator van NIK Noord-Holland & Flevoland, in maart en april gezamenlijk twee digitale ontmoetingssessies voor leden van beide netwerken georganiseerd. 

Het onderwerp van de eerste avond, met rond 40 deelnemers, was: ‘ouders van kinderen die komen te overlijden’. Eddy Dirkmaat van Het ABC/Netwerk ZieZon vertelde over het belang en de mogelijkheden van onderwijs – ook als een kind ernstig ziek is. Meyke Jordans gaf meer informatie over de werking van het Emma Thuis team van het Amsterdam UMC. 

De 2e ontmoetingssessie
De tweede avond, met ongeveer 70 deelnemers, had als thema: ‘kinderen waarvan een ouder komt te overlijden’. Tijdens deze avond gaven stichting Bretels – die ondersteuning en voorlichting geeft aan kinderen wiens ouders ernstig ziek zijn/komen te overlijden - en kinderverpleegkundige Lynn Jonkman (Praktijk Druppel) meer informatie over hoe om te gaan met kinderen wiens ouders komen te overlijden. Voor alle partijen waardevolle informatie over hoe in precaire gezinsomstandigheden de kinderen niet vergeten mogen worden.

Op beide avonden bleek dat het werkgebied (kinder)palliatieve zorg veel herkenning bood en waren de deelnemers enthousiast over de mogelijkheid om in elkaars keuken te kijken, informatie uit te wisselen en hun netwerk te vergroten.

Er wordt gedacht aan het gezamenlijk organiseren van een verdiepende training door Lynn Jonkman in het najaar. Maar nu al was het een mooi begin van wat hopelijk een vruchtbare en langdurige samenwerking mag worden!

‹ Back to List