Nieuws

Presentatie Een Stukje Mij een groot succes

21-1-2022
Presentatie Een Stukje Mij een groot succes

Presentatie Een Stukje Mij een groot succes

Op zaterdag 6 november jl. vond de presentatie plaats van de fotomozaïektentoonstelling Een Stukje Mij. Grand Café Van Gaal van het AFAS Stadion in Alkmaar was een warm en gezellig décor voor de 23 grote portretten van kinderen met een aandoening die niet te genezen is of was. Per portret waren de foto’s samengesteld als mozaïek bestaande uit 3-1100 foto’s uit het leven van dat kind.

 

Spannend

In de sfeervolle ruimte merkte je aan de aanwezige ouders dat zij het best spannend vonden, maar ook dat ze blij en trots waren om na zes maanden voorbereiding eindelijk het resultaat van hun project te kunnen laten zien. Ze hadden dan ook al een heel – vaak emotioneel – traject achter de rug van het uitzoeken en verzamelen van foto’s van hun kind en alles en iedereen die in het leven van hun kanjer belangrijk is of was. En daarmee herbeleefden ze alle gebeurtenissen die zij met hun kind hebben doorgemaakt.

 

Moz-Art

Ook de producent van de mozaïeken, Jeroen de Vooght van Moz-Art.nl, had ‘een reis’ achter de rug. Stond hij eerst nog wat sceptisch tegenover het project, al snel werd hij er hechter mee verbonden en bood mede daardoor ook een aanzienlijke sponsoring aan – waarvoor nog hartelijke dank! De mozaïeken werden door hem vaak in privétijd samengesteld en verfijnd en ze zien er dan ook werkelijk schitterend uit.

 

Emoties

Na de onthulling van de portretten kwamen bij de ruim 180 bezoekers – familie, vrienden en belangstellenden – de emoties en de verhalen los. Een aantal van deze verhalen werden opgeschreven door een journalist van het Noordhollands Dagblad, dat daar later een uitgebreid artikel aan wijdde. Vrijwel iedereen probeerde de kleine foto’s goed in beeld te krijgen en/of ging op zoek naar die ene foto waar hij/zij op stond, zodat herinneringen konden worden gedeeld. Alle ouders kregen een kopie van het portret mee naar huis, als ook een boekje met daarin alle foto’s die gebruikt waren voor de mozaïek van hun kind; een cadeautje van Moz-Art.

 

Reizende expositie

Deze expositie geeft letterlijk een gezicht aan de kinderpalliatieve zorg in de breedste zin van het woord. De foto’s verhalen over de liefde en de zorg van ouders voor en over hun kind en verbeelden de mooie en moeilijke momenten die zij meemaken. Het is de bedoeling dat de expositie een wisselende plek krijgt in ziekenhuizen, zorginstellingen en openbare ruimtes. Wie interesse heeft om deze expositie tijdelijk te huisvesten kan contact opnemen met projectleider Johannes Verheijden via j.verheijden@kinderpalliatief.nl of bellen met 06 – 33 35 35 34.

‹ Back to List