Nieuws

Overstromingen in Limburg treffen ook voorzieningen voor zeer ernstig zieke kinderen

Overstromingen in Limburg treffen ook voorzieningen voor zeer ernstig zieke kinderen

De overstromingen in Limburg hebben ook een aantal organisaties geraakt die zorg leveren aan “onze” kinderen!

Voor Adelante Kind & Jeugd (waaronder de klinische kinderrevalidatie Valkhorst, woonvorm de Raesdonck alsook Contigo verpleegkunidg kinderzorghuis) en de Ronald Mc Donald Kindervallei, beide in Valkenburg, is de schade het grootste zover wij nu weten.
Alles stond blank op deze locaties…

 

Het grote opruimen, puinruimen is inmiddels begonnen. Er wordt fantastisch werk verricht door de medewerkers en vrijwilligers. Hier zijn de organisaties uiteraard heel blij mee.

Maar helaas… de schade is enorm. De grote vraag blijft dan ook nog even wanneer ze weer in staat zijn om ernstige zieke kinderen weer te kunnen ontvangen op deze bijzondere plekken in het Zuiden.

 

Beide organisaties zijn inmiddels een crowdfundingsactie gestart waarmee zij een oproep doen om hen te helpen en ervoor te zorgen dat de herstart in de nabije toekomst waar te maken. Het doel van de organisaties is uiteraard om de kinderen (en hun gezinnen) weer een fijne en veilige plek te bieden. 

 

Wij als Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg en de zeven Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) roepen dan ook graag op om deze organisaties te ondersteunen bij de wederopbouw!

 

https://www.kinderfonds.nl/ik-help-graag-mee?frequentie=eenmalig#doneer

 

https://www.doneeractie.nl/help-adelante-kind-jeugd-doorgaan/-54875