Hulploketten

Op deze pagina vind je in alfabetische volgorde belangrijke hulploketten gespecialiseerd in regels en vergoedingen voor de aanschaf van hulpmiddelen voor gezinnen met een ernstig ziek kind, een kind met een levensduurverkortende, levensbedreigende of complexe somatische (medische) aandoening.

Digitale HulpWijzer van zorgverzekeraar CZ
Digitale HulpWijzer van zorgverzekeraar CZ

Heb je bijvoorbeeld een rolstoel, gehoorapparaat of orthopedische schoenen nodig voor jouw kind? De CZ HulpWijzer wijst jou de weg. Via het thema ‘hulpmiddelen’ beantwoord je enkele vragen. Daarna krijg je een persoonlijk stappenplan en praktische tips over hoe je de hulp en zorg regelt.

Link

https://www.cz.nl/zorgadvies/zorg-regelen/hulpwijzer/hulpmiddelen

- Tekst inklappen
Juiste Loket
Juiste Loket

Als je vastloopt in het vinden van de juiste weg voor een vergoeding, toegang tot ondersteuning of als je knelpunten ervaart in de overdracht van zorg, dan kun je contact opnemen met het Juiste Loket.

Link: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/het-juiste-loket

 

Contactgegevens:

Telefoonnummer: (030) 789 78 78

E-mailadres: meldpunt@juisteloket.nl

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

- Tekst inklappen
Regelhulp Woningaanpassingen
Regelhulp Woningaanpassingen

Krijgt jouw kind thuiszorg? Bijvoorbeeld hulp met douchen en naar toilet gaan? Dan kan dat aanleiding zijn voor aanpassingen of om hulpmiddelen om thuis te blijven wonen. Op de website van regelhulp kan je bekijken wat je zelf kan regelen, waar je hulp voor kan inschakelen, of je vergoedingen kan krijgen en wat de gemeente voor jouw kind kan betekenen.  

Link: https://www.informatielangdurigezorg.nl/onderwerpen/o/ondersteuning-bij-zelfstandig-wonen

 

- Tekst inklappen