Tips

Veel kinderen hebben hulpmiddelen nodig. Op deze pagina zijn tips van ouders en experts te vinden die kunnen helpen bij het zoeken naar en aanvragen van hulpmiddelen.

Overzicht hulpmiddelen voor kinderen
Overzicht hulpmiddelen voor kinderen

Op deze website vind je onafhankelijke informatie over hulpmiddelen speciaal voor kinderen. Het geeft inzicht aan welke hulmiddelen je allemaal kunt denken.
Link: https://www.hulpmiddelenwijzer.nl/hulpmiddelen/voor-wie/kinderen

- Tekst inklappen
Palet hulpmiddelen van Wijzienjewel
Palet hulpmiddelen van Wijzienjewel

Wijzienjewel heeft een mooi overzicht gecreëerd van hulpmiddelen die essentieel zijn voor de ZEVMB doelgroep om thuis te (over)leven. Veel van deze hulpmiddelen zijn ook essentieel voor ernstig zieke kinderen. Per hulpmiddel staat aangegeven of je hiervoor bij de zorgverzekeraar (Zvw) of bij de gemeente (Wmo) moet zijn.
Website: https://www.wijzienjewel.nl/media/28

- Tekst inklappen
Tips over aanvragen van hulpmiddelen van (Sch)ouders
Tips over aanvragen van hulpmiddelen van (Sch)ouders

Op de website van het Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders staat een aantal tips waar je op kan letten bij de aanvraag van hulpmiddelen:

  • Richt de aanvraag op de zelfstandigheid van jouw kind en hoe het hulpmiddel daaraan kan bijdragen, op participatie in de samenleving of op waarom je als ouder (en je partner) dat hulpmiddel nodig hebt om de zorg voor jouw kind te kunnen blijven doen en om overbelasting te voorkomen. Ook omdat jouw kind ouder en daarmee groter en zwaarder wordt.
  • Maak een overzicht van zorgmomenten waarin je uitgebreid aangeeft hoeveel zorg jouw kind wanneer nodig heeft.
  • Het klinkt naar maar ga bij de aanvraag uit van de ergst mogelijke dag waarop de zorg het zwaarst is en jouw kind het minste kan, ook al zou je zelf liever kijken naar wat jouw kind allemaal wel kan.
  • Geef aan welke beperkingen (denk ook aan beperkingen op bijvoorbeeld informatieverwerkings- en sociaal gebied) er blijvend zijn, voor de rest van het leven van jouw kind.
  • Je mag je emotie tonen in de aanvraag.
  • Vraag een professional om een brief te schrijven over de beperkingen van jouw kind en waarom bepaalde hulp nodig is

Link: https://schouders.nl/kennis-informatie/kennisbank/zorg/hulpmiddelen-v1

- Tekst inklappen
Tips van Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders
Tips van Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders